Mediakortti

Oisko siulla kysyttävää, yhteistyöehdotus tai muuta asiaa miulle? Kaipaatko kenties nasevaa tekstintuottajaa tai kenttäkelpoista kameramiestä video- tai valokuvaushommiin?

Ota miuhun yhteyttä joko suoraan etusivun sosiaalisen median linkkien kautta tai sähköpostitse joonas.talka@gmail.com

Kuka, mitä ja miksi?

Oon Joonas, kolmissakymmenissä huiteleva mies Etelä-Karjalasta, joka tekee arkisin insinöörin hommia flanellipaita päällä ja vapaa-ajalla seikkailee luonnossa sekä harrastaa luontoon liittyvää luovaa sisällöntuottoa.

Kokovartalokommando-10
Kuva: H. Sulander

Nautin luonnosta sekä liikunnasta ja pyrin välittämään luonnossa liikkumisen inspiraatiota sisältöni kautta myös muille. Luontoseikkailujen ja niistä kertomisen koen ”taakan” sijaan mielenkiintoiseksi luovaksi prosessiksi. Oon tasapainottanut luovan työskentelyn, tuotteliaisuuden, aidot retket ja tilanteet sekä niistä kertomisen niin, että nautin sekä itse reissuista että sisällöntuotosta, eikä sisältöä ei tarvitse pakottaa. Tämä näkyy siinä, että Kokovartalokommandon sisällön pääpaino on kokemuksissa – niissä isoissa ja pienissä seikkailuissa – sen sijaan, että kertoisin jatkuvasti teknisiä detaljeja varusteista tai laatisin kohde-esittelyjä ja oppaita. Toki kerron näistäkin aina tarvittaessa (esim. laaja testiarvostelu Lumonite Compass R -otsalampusta), mutta blogin ja videokanavani omaleimaisuus tulee pääsääntöisesti omintakeisista reissukokemuksista.

Vaikka tyylillisesti erilaisten sisältöjen teko onnistuukin, niin Kokovartalokommandon blogi ja Youtube -videokanava ovat tarkoituksellisesti suoraa, sopivan rosoista, etelä-karjalaisen murteen sävyttämää ja huumoripitoista materiaalia pyrkien silti samalla pysymään helposti lähestyttävänä ja pitäen jalat maassa. Menen ehdottomasti myös laatu määrän edellä.

Vaikka miulla on jo melkein vuosikymmen kokemusta erilaisesta blogikirjoittamisesta, niin pyrin edelleen jatkuvasti kehittymään sisällöntuottajana sekä eri julkaisualustojen käyttäjänä – sekä teknisesti, että taiteellisesti. Etenkin videotuotannossa on paljon uutta ja mielenkiintoista itselleni, sillä vaikka kirjoittamisen tapaan myös elokuvan- ja videonteko on kiinnostanut jo pienestä pitäen, niin pääsin aloittamaan videonteon parissa aktiivisesti vasta vuoden 2017 aikana.

Lukuja

Blogi

Kokovartalokommando -blogi toimi Google Blogger -alustalla kesäkuusta 2015 syyskuuhun 2017, jonka jälkeen blogi on toiminut WordPress.comissa. Tekstien julkaisutahti on ollut epätasaista pääsääntöisesti videokanavan käyntiin saattamisen vuoksi, mutta vuonna 2019 tulen keskittymään tekstiblogin julkaisujen säännöllisyyteen panostamiseen.

Vuosi 2017 (syys-joulukuu)
Julkaistut tekstit: 4
Lukukertoja yhteensä 110 krt / kk (keskiarvo)

Vuosi 2018
Julkaistut tekstit: 11
Tekstien lukukertoja yhteensä 399 krt / kk (keskiarvo)

Vuosi 2019 käynnistyi yhteensä 1150 lukukertaa / 860 vierailijaa käsittäneellä tammikuulla, jolloin julkaisemani teksti Ylläs-Pallas -välin vaelluksesta räkkäaikaan keräsi paljon mielenkiintoa ja positiivista palautetta Ylläs-Pallastunturin kansallispuiston jaettua teksti Facebook -sivuillaan.

***

Youtube -kanava

Kokovartalokommandon videokanava on toiminut aktiivisesti vuoden 2018 alusta. Julkaisutahti on alusta asti ollut keskiarvoisesti vähintään yksi video kuukaudessa ja tähän tähtään myös tulevaisuudessa. Myös teknisen sekä taiteellisen kehittymisen eteen teen jatkuvasti töitä taustalla.

Vuosi 2018
Julkaistut videot: 15
Katseluaika yhteensä: 49 päivää 9 h (keskiarvo 3h 15 min / vrk)
Videoiden näyttökerrat: 16 823  krt (keskiarvo 1402 krt / kk)
Tilaajat: 269

Vuosi 2019 on käynnistynyt edellisvuoden koontivideon julkaisulla sekä tulevan vuoden sisällön suunnittelulla. Kanavan tilaajamäärä on tasaisessa kasvussa n. + 20 tilaajaa / kk ja tällä hetkellä (3.2.2019) tilaajamäärä on 295.

***

Sosiaalinen media

Käytän sosiaalisen median kanavista Facebookia ja Instagramia blogin ja Youtube -kanavan julkaisuista tiedoittamiseen sekä lyhyempien kuulumisten päivitykseen. Lyhyemmissäkin päivityksissä panostan kuitenkin valokuviin ja tarinaan pääkanavilleni ominaiseen tyyliin.

Facebook: 162 seuraajaa (3.2.2019)
Instagram: 436 seuraajaa (3.2.2019)

View this post on Instagram

Kk18 vejetty, lopputuloksena oli täysimittainen Karhunkierros 82 km paketoituna ajalla 22h 35min. Sattuu. Joka paikkaan sekä muuallekin. Viimeiset 20km meni käytännössä täysin kävelyks just, koska ei enää vaa pystyny juoksemaan. Ei aseteltu mitään ennätyksiä, mut silti tää oli todella mielenkiintonen "pystyisinköhän mie tuollaseenkin?" -älynväläysprojekti, koska tässä rikottiin nimenomaan oman pään sisälle rakennettuja rajoja et mihin sitä pystyy tai ei pysty. // The Karhunkierros trail is done for this time. We finished the whole 82km trail in 22h 35mins. As we aren't actually ultra runners or speedhikers this means that it really hurts. Still we managed to top our own expectations! Huolto/maintenance @rinkkaputki 📷 @sulanderphoto #polkujuoksu #trailrunning #kokovartalokommando #rinkkaputki #karhunkierros #oulangankansallispuisto #oulankanationalpark #kuusamo #ruka #luontoonfi @luontoon.fi

A post shared by @ kokovartalokommando on

 

Yhteistyö ja projektit

Olen tehnyt ja teen jatkuvasti yhteistyötä ja osallistun projekteihin useampienkin tahojen kanssa. Näissä olen mukana sekä puhtaasti ilosta ja mielenkiintoisen luonto- sekä muunaiheisen sisällön tuottamiseksi että kaupallisesti tai palkkion kanssa. Teen yhteistyötä vain sellaisten toimijoiden kanssa, joiden kanssa saan olla rehellinen ja oma itseni. Tämä pätee myös kaupalliseen yhteistyöhön: Tuotteen on sovittava omaan käyttööni ja siitä on saatava tehdä rehellinen arvostelu kunnon testauksineen.

Retkipaikka

KVK_RP

Aloitin Suomen suurimman luontomedia Retkipaikan kirjoittajana alkuvuodesta 2017. Olen kirjoittanut varta vasten Retkipaikan julkaistavaksi tarkoitettuja tekstejä sekä antanut omia valmiita Kokovartalokommando -blogin tekstejä julkaistavaksi Retkipaikan sivuilla. Osallistuin myös Retkipaikan toimesta keväällä 2018 järjestettyjen Retkelle -messujen ohjelmaan ja tulen osallistumaan samojen messujen järjestämiseen myös keväällä 2019. Retkipaikka kunnioitti Kokovartalokommandon blogia nimittämällä tämän kuukauden retkeilyblogiksi marraskuussa 2018, johon liittyen julkaistiin myös haastattelu Retkipaikassa.

marras-350x350

 

Rinkkaputki

Rinkkaputki -blogin toimituksen Anne ja Heikki Sulanderin kanssa olemme tehneet läheistä yhteistyötä erinäisten sisällöntuottoprojektien parissa vuoden 2018 keväästä asti. Olimme kesällä 2018 reilut pari viikkoa porukalla Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa vapaaehtoistöissä ja saman vuoden joululoman aikana Sodankylän Tankavaarassa tekemässä markkinointisisältöä Tankavaaran kultakylälle. Muissa väleissä olemme tehneet omia retkiämme ja yhteistyöprojekteja, joista yhtenä parhaista esimerkeistä toimii Karhunkierroksen vuorokausihaasteen video. Annen ja Heikin kanssa olemme jatkuvasti yhteydessä toisiimme uusien projektien ja ideoiden tiimoilta, mutta myös hyvinä ystävinä.

pallas2018-23
Rinkkaputken Anne ja Heikki Möykky-koiransa kanssa Pallaksella

Metsähallitus

Kesällä olimme siis Heikin ja Annen kanssa parin viikon ajan Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa vapaaehtoistyöntekijöinä, joita väärteiksi kutsutaan paikallisten toimesta. Tähän työhön liittyi sekä fyysistä huolto- ja ylläpitotyötä että digitaalista sisällöntuottoa. Tuotin Metsähallituksen käyttöön yli 100 laadukasta valokuvaa Kansallispuistosta tuon reissun aikana sen lisäksi, että kirjoitin kokemuksistani blogiin ja tein reissusta myös neliosaisen videoblogin Youtube- kanavalleni.

 

The Ten Essentials -verkkokauppa

The Ten Essentials -verkkokaupalle tein testin ja arvostelun Lumonite Compass R -otsalampusta tekstiversion lisäksi myös videomuodossa kaupallisena yhteistyönä kevättalvella 2018.

 

Savotta

Suomalainen kantolaite- ja varustevalmistaja Finn-Savotta Oy on uusimpia yhteistyökumppaneita. Teen kevään 2019 aikana Savottaan ja heidän Jääkäri XL -putkirinkkaansa liittyen teksti- ja videosisältöä. Tässä projektissa olen mukana yhtä paljon sekä omasta mielenkiinnostani Savotan laatutuotteita kohtaan, että Retkipaikan kautta Savotan kanssa kaupallisessa yhteistyössä.

View this post on Instagram

Vaik piänkin hyviä varusteita arvossaan, ni harvemmin niitä sen kummemmin esittelen, kun oma pääfokus tuppaa olemaan reissuissa ja kokemuksissa, ja kamppeet on reissut mahdollistavia työkaluja. Mieltä lämmittävän hyville kamoille riittää silti palstatilaa ja nyt oli muutenkin sen verran eeppinen tunnistusrivi, kun tuli pistettyä Savotan LJK-rinkka ja sen nykyiset revisiot perhepotrettiin, et olihan otos laitettava jakoon. Kuva liittyy tulevaan testi- ja arvosteluprojektiin hyvinkin vahvasti, mut siitä lisää tuonnempana 😉 Yhteistyössä @savotta ja @retkipaikka #kokovartalokommando #savotta #retkipaikka #ljk #rinkka #modulaarinenljk #jääkärixl #jääkäririnkka #jaakaririnkka #savottajaeger #savottajaakari #rucksack #outdoors #backpack #outdoorgear #vaellus #retkeily

A post shared by @ kokovartalokommando on

Etelä-Karjalan pyöräilyn teemareitit -projekti ja AVP-Media

Keväällä 2018 Etelä-Karjalan liitto toteutti paikallisten pyöräilyn teemareittien tuomisen kaiken kansan tietoon ja otin itse osaa tähän AVP-Median kanssa yhteistyössä tuottaen valokuvasisältöä reiteistä tilaustyönä. Reittejä oli kaikkiaan 15 ja yhteensä reilun 1000 km mitalta, joista osallistuin useamman kuvauksen suunnitteluun ja toteutukseen kevään aikana. Reitit kuvineen löytyvät täältä.

kuvausporukka
Etelä-Karjalan polkupyöräilyn teemareittien kuvausporukka Saimaan kanavan vanhoilla suluilla, vasemmalta: allekirjoittanut, Arto Apila ja Markus Lehteinen (kuva: M. Lehteinen / AVP-Media)

Sisällöntuottajan vastuu

Tunnistan vastuuni sisällöntuottajana. Vaikka olen suora ja paikoitellen räväkkä sisällössäni, niin kannan myös vastuuni tekemästäni sisällöstä. Tarkistan faktat, en levitä huonoa esimerkkiä ja toimin sanojeni mukaisesti. Käyttämästäni kolmannen osapuolen sisällöstä, esim. valokuvista, hoidan aina luvat kuntoon ja annan alkuperäiselle tekijälle heille kuuluvat krediitit sisällöstään.

Maksan käyttämäni varusteet pääsääntöisesti ihan itse ja yhteistyö- tai sponsoripoikkeuksien tapauksissa tuon asian selkeästi esiin. Hankin varusteita vain tarpeeseen, enkä juokse yhteistöiden perässä saadakseni ilmaistuotteita.

Olen allekirjoittanut PING Ethics -koodin.

Otan siis sisällöntuottoni vakavasti ja hoidan hommani kunnolla. En silti suorita naama irvessä, vaan pidän hauskaa ja pyrin antaa sen myös näkyä. Luotan siihen, että avoimella ja rehellisellä työskentelyllä saadaan parhaat lopputulokset.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggers like this: